BRL-K902 Tanksanering

Tanksanering BRL K902 heeft betrekking op het saneren van tanks en definitief buiten gebruik stellen van tanks waarin huisbrandolie, diesel, gasolie, stookolie, motorolie, water of huishoudelijk afvalwater bevindt of heeft bevonden.

Tanks die andere producten bevatten of hebben bevat moeten volgens BRL K904 worden gesaneerd.

Bij Wenau Tanksanering BRL K902 is de procedure als volgt:

  • Verkennend bodemonderzoek
    Bij een tanksanering BRL K902 wordt er eerst een verkennend bodemonderzoek verricht, waarbij er wordt gekeken of er bodemverontreiniging bij de tank is ontstaan. Bij het saneren van een bovengrondse tank kan het verkennend bodemonderzoek soms achterwege worden gelaten.
  • Melding aan het bevoegd gezag
    Voor het saneren van de tank geldt er een meldingsplicht naar het bevoegd gezag van 10 werkdagen. Wenau stelt het bevoegd gezag van de tanksanering op de hoogte en verstuurt alle gegevens die daarbij komen kijken.
  • Vrijgaven tank en product wegzuigen
    De tanksanering BRL K902 kan vervolgens starten, wanneer er geen bijzonderheden bij het bodemonderzoek zijn aangetroffen. Bij een ondergrondse tank wordt de tank eerst vrijgegraven, waarna het aanwezige product wordt weggezogen. Vervolgens wordt, na grondige metingen, het mangatdeksel verwijderd.
  • Reinigen van de tank
    De tank wordt inwendig gereinigd. Na de tankreiniging wordt er een tankcontrole uitgevoerd en een reinigingscertificaat opgesteld. Dit als bewijs dat de tank schoon is opgeleverd. De vrijgekomen afvalstoffen worden afgevoerd naar een erkend verwerker.
  • Tank saneren
    Nadat de tank is gereinigd, wordt de tank verwijderd en afgevoerd naar een erkend verwerkingsbedrijf. Wanneer dit niet mogelijk is wordt er in overleg met het bevoegd gezag de tank onklaar gemaakt door middel van opvulmateriaal. Bij afronding van de sanering volgt er een tanksaneringscertificaat, als bewijs dat de tank gesaneerd is.